10.5.2023 Kvs-säätiön tilat, Museokatu 18, 00100 Helsinki

Keskustelutilaisuus kestävyysmuutoksen tekemisestä

Keskustelutilaisuudessa klo 17-18.30 paneudutaan kestävän kehityksen sivistystyölle asettamiin vaatimuksiin:

• Mitä kestävän kehityksen vaatimukset tarkoittavat sivistysajattelumme kannalta?• Mikä on kestävän kehityksen Agenda 2030?• Millaisia toimia se meiltä edellyttää?• Mitä meidän tulisi oppia kestävän tulevaisuuden varmistamiseksi?• Miten voimme oppia tarvittavia tietoja ja taitoja yhdessä?

Keskustelutilaisuuden alustaa Suomen kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri, professori Eeva Furman. Tilaisuuden juontaa ja keskustelua ohjaa Etelä-Helsingin kansalaisopiston rehtori Mia Talikka.

Ennen tilaisuutta yleisöllä on mahdollisuus osallistua opastetulle Soppi-kierrokselle klo 16 alkaen.

Laajalle yleisölle suunnattu Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppi sijaitsee Kvs-säätiön yhteydessä (Museokatu 18, Helsinki). Sopessa tutustutaan suomalaisen sivistyksen ja koulutusjärjestelmän historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Vierailija voi tarkastella tähänastista kehitystä ja pohtia, mihin suuntaan haluamme seuraavaksi kulkea. Eri aikoina sivistykselle ja kasvatukselle on määritelty erilaisia tavoitteita ja ihanteita – mikä meille on tärkeää tulevaisuudessa?


Tarkempi tapahtumapaikka: Sivistyksen ja oppimisen tiedekeskus Soppi. Kvs-säätiön tilat, Museokatu 18, 00100 Helsinki. Käynti Cygnaeuksenkadun puolelta; esteetön sisäänkäynti sisäpihalta.